Home » Ta nästa steg » 5 saker en coach måste ha för att lycka

5 saker en coach måste ha för att lycka

Jag har varit i coaching-branschen i över 14 år. Jag har sett coacher komma och gå. Jag har själv tvivlat många gånger inte på att vara coach men att vara företagare. Jag har köpt kurser i desperation över att hitta en ny kunskap som skulle göra att jag hittade det magiska pillret för att komma till nästa nivå. De flest kurser gjorde jag inte klart.

Det jag har kommit fram till är att det finns fem saker som du måste ha på plats för att lyckas som coach och då spelar det ingen roll hur många coacher det finns. Vill du veta vilka de är så läs vidare. Och den viktigaste har jag lagt sist.

 

1. En intressant affärsidé.

Du måste ha en affärsidé som det finns köpare till. Och du måste presentera den på ett attraktivt sätt. Du behöver veta vad dina kunder har för problem och utmaningar. Hur de själva uttrycker sig kring sina problem.

Du behöver positionera dig, vilket innebär att du behöver bli känd för något specifikt. Det behöver inte betyda att det är allt du gör för dem. Men du behöver leda med något specifikt.

Utgå ifrån din kompetens och din erfarenhet och matcha det med din målgrupps största problem. Tala om för dem på ett attraktivt sätt hur de kan få din hjälp att lösa problemet.

Vill du läsa om de andra stegen klickar du på bilden här till höger och fyller i dina uppgifter så får du hela artikeln.

Posted in Ta nästa steg

4 comments on “5 saker en coach måste ha för att lycka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *