Home » Framgång på hinderbanan » Vad gör du när du blir rädd?

Vad gör du när du blir rädd?

Jag har jobbat som egen företagare sedan 1998, jag hoppade naivt ut i stora världen med en övertro på mig själv och min förmåga och upptäckte rätt snabbt att det var svårare än jag hade trott. Och det kändes som jag mötte all världens rädslor.

Jag fick starta eget bidrag och min konsult sa till mig att jag måste sälja till stora företag annars kommer det inte gå. Inte tordes lilla jag gå till stora företag!

 

Det enda sättet jag kom på att hitta nya kunder var att lägga lappar i folks brevlådor, för annonser var för dyrt och jag var rädd att ingen skulle komma.

 

Många gånger har jag fastnat och backat i mitt företagande för att jag varit rädd. Idag ser jag det som ett enormt tidsslöseri. Rädslan är sällan farlig, den bara känns farlig.

 

Dessutom är rädslan lite lurig för den kan förklä sig till andra saker.

 

• Att skjuta upp saker, har du tänkt på varför vissa saker aldrig blir gjorda. Det kan vara så att det finns en dold rädsla bakom.
• Säga att du behöver struktur eller att du måste städa, tvätta eller göra något annat först innan du gör det du egentligen behöver göra.
• Säga att du inte har tid eller att du inte har råd är vanligtvis acceptabla ursäkter, men ofta dyker de upp för att du är rädd.
• Förnekelser – nej jag är inte rädd, jag bara …det är inte dags än, om det är meningen så blir det så.

 

Vad ska du göra då?

 

Om du har bestämt dig för att skicka ut ett nyhetsbrev till dina kontakter, kan det kännas motsträvigt i början. Det kan dyka upp tankar som säger att de inte vill ha något nyhetsbrev från dig, eller att du inte har något vettigt att skriva. Fråga då dig själv vad som är sant och fråga vad du är rädd för ska hända.

 

• Byt fokus från dig till de, vad hjälper du dem med genom att skriva det du gör?
• Har du en tydlig målgrupp som du känner och du vet vad de vill ha?
• Har du tillräckligt mycket kunskap/erfarenhet? Du behöver inte vara expert och kunna svara på allting för att vara tillräckligt bra.
• Om du får svar från dina läsare är det ingenting annat än feedback på om du har brytt dig om de tre första punkterna .

 

Rädsla är ingenting att vara rädd för – det är en indikation på att du har gått utanför din komfortabla zon och till det säger jag: GRATTIS!

Posted in Framgång på hinderbanan and tagged as

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *