När jag gick min kurs till att bli Dream Coach var en av delarna i kursen att utforska våra tidigare misslyckanden och rädslor för framtiden. Det skulle göra oss beredda på att det kommer dyka upp utmaningar för oss när vi skulle ge oss in i något nytt. Men också för att hitta styrkan i det.

En sak vår lärare sa: Tro mer på din dröm än på dina rädslor.

Jag såg inte mina rädslor som rädslor, jag såg dem som fakta. Min dröm jag hade var inte verklig men mina rädslor var det. Mina tidigare misslyckanden såg jag också som fakta. Och då var det inte lätt för mig att våga tro på min vision, min dröm.

Jag är glad att jag ser på mina rädslor på ett helt annat sätt idag. Och jag ser också vikten av att använda dem på ett bra sätt. Så när jag hör någon som säger att de inte har begränsningar hör jag någon som inte är medveten om vart de begränsar sig.

När jag nämnde till en person att vi kan höra begränsningar i form av tankar som säger till exempel: Det går inte, jag kan inte, jag duger inte. Sa hon att hon hör dem hela tiden men lyssnar inte på dem för hon vet att de inte är sanna. Bra så långt. Men tänk om hon inte skulle behöva lägga tid och energi på att medvetet välja bort dem? Tänk om hon skulle kunna expandera utan att de dyker upp?

Dessa tankar dyker upp när man närmar sig kanten på sin komfort-zon.  Jag ser det som en bra indikation när de dyker upp. Men att stanna upp och se vad de står för är nästa steg. Bli medveten om vad de står för. Då kan de förändras. Jag brukar säga att man uppgraderar sig då. Resultatet blir då att man flyttar fram kanterna på sin komfortabla zon så den blir större. Och det blir lättare att agera för du slipper hantera jobbiga tankar och känslor.