Jag pratade med en kvinna för ett tag sen, som inte kunde lämna hemmet utan att ha sällskap med sig. Hon tyckte själv inte att det var ett problem för henne. Vilket det inte heller var eftersom alla i familjen ställde upp på henne. Hon menade att det var människor utanför familjen som hade problem med att hon inte vågade göra saker på egen hand.

Det här är ett extremt exempel på hur man satt sig i ett emotionellt fängelse. Men handen på hjärtat, både du och jag har skapat egna fängelser och för det mesta märker vi inte av våra fängelseväggar. Vi har köpt idén Om att ”jag är så här”, ”det har alltid varit så här, så det kan inte förändras” eller ”jag är inte gjord för xx”.

När jag ber mina kunder skapa en vision blir det ofta antingen en fantasi om något som är så stort och fantastiskt så att de inom sig vet att det aldrig kan bil sant. Eller så gör de en realistisk vision utifrån erfarenhet om vad som varit. De sitter kvar i sina emotionella fängelser och kan inte tro att en annan verklighet kan vara möjlig.

Båda dessa sätt att göra en vision är kantad av själv-sabotörer. Om du gör visionen för stor kommer du aldrig att sätta igång för du vet inte vad du ska börja med. Det finns ingen verklighetsförankring till den. Gör du den rationellt använder du huvudet istället för hjärtat och då är risken stor att det inte är en vision som drar dig framåt. Den har ingen magnetism i sig.

Testa att göra din vision så här:

Skriv ner dina fyra viktigaste områden i ditt liv.

Skriv ner hur du vill att det ska vara inom varje område om fem år. Nu kan du fantisera fritt och stort.

Välj ett av de fyra områdena. Det spelar ingen roll vilket för du kan göra samma sak med de andra tre sen.

Vad behöver ha hänt om ett år för att du ska vara på väg mot din fem års vision. Nu får du bli lite mer verklighetsförankrad samtidigt som du inte är lika fast i din historia. Den kommer dessutom mer från ditt hjärta än ditt huvud.

Tycker du att det här var bra, då kanske du vill gå min workshop Freedom Mastery workshop. Gå till https://evakarinwallin.se och se vart och när nästa workshop är. Just nu när jag skriver det här är den gratis. Klicka här och se om den fortfarande är det.