Vilka tankar har du i huvudet som dyker upp automatiskt?

Av dina 60 000 tankar varje dag, vilka säger vänliga saker och vilka säger ovänliga saker? Har du stannat upp och lyssnat på dem? Har du undrat över varför de finns där?

Om du har mestadels vänliga tankar säger jag: Grattis och njut av dem. Alla har det inte så. Och läs gärna vidare så du kan se hur många andra kan ha det. Träffar du någon med ångest, oro eller låg självkänsla blir det enklare för dig att bemöta den om du har en bild av vad som förmodligen pågår i deras inre värld.

Det är inte alltid det bästa att uppmuntra och ge beröm. Du förstår varför när du har läst det här kapitlet. Den största gåvan du kan ge till en person som sitter fast i sina tankar är att lyssna och bekräfta att det som den känner är okej att känna. Om du för snabbt går till att tala om för den att hen är värdefull finns det en stor risk att hen känner att du inte förstår och du inte når fram.

Jag minns hur jag försökte trycka bort mina tankar för de var väldigt nedvärderande mot mig. Jag försökte distrahera mig från dem. Jag såg till att vara upptagen hela tiden. Jag kände mig effektiv när jag hade varje minut inrutad. Jag hade flera jobb som jag åkte mellan, jag umgicks med vänner och kunde inte vara hemma själv utan att ha musik eller tv:n på. Allt för att slippa höra mina egna tankar.

Efter ett tag gick det inte längre. De blev för starka och jag började identifiera mig med att vara dålig och misslyckad. Och jag började se bevis för det i mitt liv. Det som nyss hade fungerat rätt bra fungerade inte längre.

Och en dag fick jag frågan: Vad säger dina tankar till dig? Det var första gången jag lyssnade på dem istället för att bara höra dem och de var inte nådiga.

Nu när jag tänker tillbaka på den tiden dyker bilden av en grupp människor som stod och pekade med fingret åt mig och jag står hukande i mitten. Så upplevde jag mina tankar och hur de talade till mig.

Det två vanligaste sätten att reagera inför sina tankar är antingen att försöka springa ifrån dem som jag gjorde i början. Eller så drunknar vi i dem, som jag gjorde sen. Jag trodde att allt jag hörde var sant och började identifiera mig med. Men jag gjorde det inte utan att protestera. Och det gjorde det hela ännu värre. Jag försökte in i det längsta att spjärna emot ända tills jag inte orkade längre. Och då trillade jag ihop i en liten hög där jag låg ett tag tills jag samlat mig och reste mig upp.

Om någon hade kommit till mig då och sagt att jag var en älskad och underbar människa hade jag inte kunnat ta emot det. Jag ”visste” hur det egentligen låg till. Hjärnan söker alltid efter bevis på att den sanning den har är sann. Därför blir det ofta så att man söker sig till andra människor och situationer som matchar ens självbild. Och om man då har en idé om sig själv att man inte duger och det kommer någon till en som talar om hur värdefull man är. Då kanske man inte ens hör det. Hjärnan registrerar det inte för det matchar inte sanningen den har. Och om man skulle höra det avfärdas det som osant.

Vad är fällan med tankar

En bra dag efter en stark kopp kaffe kan jag få för mig att jag kan uträtta vad som helst. En dag när jag sovit för lite och känner mig trött och sliten är jag inte lika kaxig. Vilken av dessa två tillstånd är sanna? Å ena sidan är båda sanna men samtidigt är ingen av dem sann. Det är sant i stunden men det är bara en spegling av mitt sinnestillstånd. Det är inte en absolut sanning. Men när tanken dyker upp i sinnet är det lätt hänt att tro på den.

Jag är övertygad om att vi innerst inne är ren glädje. Om du tittar på vilket barn som helst som växt upp i en kärleksfull miljö är deras naturliga tillstånd skratt, lek och kreativitet. Varför skulle vi inte kunna vara i samma tillstånd som vuxna? Det är bara det att vi har fått en massa föreställningar om oss själva, att vi inte är tillräckligt bra eller att det är något fel på oss. Vi har fått idéer om vem vi är som förminskar oss och till råga på allt tror vi att de är sanna.

Du är bra enbart för att du är en människa som lever här på jorden. Vissa saker du har gjort kanske inte var så konstruktiva. Alla människor har gjort dumma saker och alla har gjort bra saker. Men det gör oss inte automatiskt till dåliga eller bra människor.

Jag har haft kunder som tyckt att de måste prestera för att vara tillräckligt bra. Samtidigt som de aldrig skulle tycka att en person i rullstol vara mindre värd bara för att hen inte kan gå och prestera full ut.

Din självbild är helt annorlunda som vuxen än den du hade som en treåring. Under årens lopp har den blivit förvrängd av en historia fylld av tyckanden och dömande från andra människor som du ibland tolkat till din nackdel.

Dessutom ser du inte dig själv på samma sätt som andra människor runtomkring dig. Du är den enda som ser dig själv från insidan och alla andra ser dig från utsidan. Ni har olika perspektiv. Och du kan byta syn på dig själv utan att andra människor har en aning. Utan att tycka att dina destruktiva tankar är dåliga och behöver tryckas undan kan du lyfta blicken för en stund till en annan tanke. Något fint någon sagt om dig och bara vila i den lite. Lägg märke till hur det känns inom dig. Tvinga dig inte till något, gör det mjukt och fint.

Varför är det svårt att vara här och nu och varför ska vi vara det?

I vårt samhälle ligger störst fokus på intellektet. ”Jag tänker därför finns jag”. Vi anser oss vara logiska och kunna tänka klart. Det vi gör då är att vi negligerar cirka 90 procent av vår kapacitet. Kanske mer.

Om du försöker få tankarna tillbaka till här och nu måste du vara ständigt uppmärksam. Annars kommer de att smita utan att du märker det. Du måste vara medveten om dem hela tiden. Det är omöjligt. Men det finns en del av oss som alltid är här och nu, som inte kan vara någon annanstans. Det är kroppen. Dina tankar kan flyga till månen eller morgondagen på mindre än en sekund. Men försök att ta med dig kroppen dit. Det går inte.

Du kanske säger till dig själv att det här vet du redan. Det är ingen raketforskning. Men det är skillnad på att veta intellektuellt och att veta med hela kroppen. Om du flyttar din uppmärksamhet från huvudet ner till hjärtat. Då hamnar du i nuet. De flesta av oss använder kroppen som ett redskap att förflytta huvudet mellan olika ställen istället för att använda oss av visheten som finns hos den.

Lägg handen på hjärtat. Det är det mest kraftfulla organ du har i kroppen Förutom att det är platsen i kroppen där du känner kärlek har den också en egen hjärna. Det vill säga det har en stor ansamling neuroner av samma sort som hjärnan har. Det hjärtat inte har är egot som är den delen av oss som lätt drar iväg i tanken.

När du vet något med hjärtat kommer har du förkroppsligat din idé och du får mycket större kraft att förverkliga den. Du kommer närmare din egen inre sanning för du är härvarande och närvarande.

Här och nu är det enda ställe som finns. Det som har varit är historia och det som kommer är framtiden. Det är endast här och nu du kan få något att hända. Det är i nuet du kan förändra din framtid. Det är i nuet du kan förlåta det som varit istället för att älta din historia om och om igen.

Lägg handen på hjärtat så flyttar du din medvetenhet från huvudet ner i kroppen och hamnar i nuet. Här har du nyckeln till att nå din fulla potential. Ibland döljs det stora sanningar i vardagligt tal. Att göra något helhjärtat betyder att använda all sin tillgängliga potential till något.

Den kraftlösa tanken, nätverka i Spanien och tips till coacher

Maj 2017

Hur många gånger har du hört om tankens kraft? Jag undrar om den verkligen har så mycket kraft som ryktet säger. Min upplevelse är att det är känslan som har kraften. Om jag bara tänker händer inget. Men om jag känner för något är chansen mycket större att jag agerar på det.

Däremot kan jag använda tanken för att påverka min känsla.

Jag förbereder mig nu för att åka ner till Spanien och föreläsa i ämnet. Mer info om det kommer längre fram.

Nätverka i Spanien

På tal om Spanien så har jag möjligheten att bjuda in dig till ett event i april 2018. För andra året i rad var jag där och fick uppleva fantastiska föreläsare och en helt underbar stämning. Om du ser dig som en person som vill sprida ditt budskap utanför Sveriges gränser, om du vill knyta nya kontakter i en kärleksfull miljö då kan det här vara något för dig.

Jag har bett Steinar Ditlefsen som är mannen bakom eventet att han ska berätta för mina kontakter om hans vision och vad man kan förvänta sig om man kommer dit.

Det kan låta knasigt att boka sig för ett event som inte är förrän om elva månader. Men jag har köpt min biljett redan. Och därför får jag bjuda in mina kontakter till ett rabatterat pris innan han öppnar upp för allmänheten.

Du är välkommen att vara med på torsdag den 18 maj kl 11.30. Anmäl dig här så får du instruktioner på hur du kan vara med. Kan du inte delta vid den tiden kan du alltid lyssna i efterhand.

http://evakarinwallin.se/ettg2018

För coacher.

I höstas anmälde jag mig till Michelle Schubnelles kurs i hur man gör ett gruppcoachingprogram. Jag skapade mitt bästa gruppcoachingprogram någonsin efter det:
"Bli en kundmagnet".

Nu gör hon en lansering för sin kurs igen igen. Och jag kan varmt rekommendera den. Men likt många andra ger hon bort mycket god information under hennes lanseringsperiod. Är du det minsta intresserad av att jobba med gruppcoaching är hon en bra person att följa.

Länk till henne hittar du här: http://tinyurl.com/gruppcoaching

Hasta la vista, amigos

Hälsningar
Evakarin

Vad är tankar?

Du har dem alltid. Ibland lägger du märke till dem och ibland inte. Men de finns alltid där och snurrar i ditt huvud. Dina tankar. Det sägs att varje människa tänker 60000 tankar om dagen. Det skulle vara intressant att veta vem som räknat dem. Men skämt åsido är det sällan 60000 unika tankar. Det är ofta samma meningar som snurrar runt i huvudet om och om igen.

Om du stannar upp och reflekterar över vad de säger. Vad har de för kvalitet? Säger de snälla saker till dig eller säger de sånt som att du inte kan eller inte duger?

Dina tankar är flyktiga och svåra att hålla kvar i nuet. De har en tendens att hitta på vad som kan hända eller inte hända i framtiden. De åker tillbaka till händelser som du önskar att du hade kunnat göra annorlunda eller minnen av det som var fint. Men de automatiska tankarna som ligger där som ett bakgrundsbrus vad säger de?

Bakgrundsbruset är speglingar av vad du egentligen tycker om dig själv. Det är inte nödvändigtvis sant även om tankarna kan vara väl så övertygande.

Tanken i sig är ganska kraftlös. När positivitetsgurus käckt säger att ”Du kan välja din tanke varje morgon som sätter tonen för din dag”, då undrar jag om de har kontakt med hur verkligheten ser ut för de flesta människor. En grov uppskattning är att personlighetsutvecklingsindustrin har misslyckats till nittio procent.

Hur många kurser, böcker workshops och så vidare finns det och har det funnits sedan mitten på åttiotalet då vi började med positivitetstänk. Visst har vi gjort framsteg men för den enskilda personen går det väldigt långsamt. Och vi har till och med köpt idén att personlig utveckling är hårt jobb.

Jag hör det ofta bland mina kunder: ”Jag måste jobba mer med det där.” Nej, du måste inte alls ”jobba”. Du behöver bara bli mer medveten. Och det är vad du kommer att lära dig hur du gör i den här boken.

Så länge du är omedveten kan du inte göra någon förändring. Men när du blir medveten då har du tagit det första steget mot förändring.

Det finns absolut de som är tillräckligt viljestarka för att klara det. Men de är i minoritet. De flesta skulle känna sig hånade över någon som sa: Tänk att du är glad, när man är ledsen och nedstämd. Det kan göra ont att försöka byta en tanke från det ena spektret till det andra. Och det är inte ens tankens fel. Tanken är en spegling och den speglar våra idéer vi har i vårt undermedvetna. Det är vad en tanke är. Och jag tror inte du går till din hallspegel och sätter på läppstiftet på den innan du går ut. Du målar dina läppar och använder spegeln som hjälpmedel för att se vad du gör.

Tankar är spegelbilder.

Om Freedom Based Mindset

2 webbinarförslag och en nätverksinbjudan i Spanien

Mars 2017

Är du intresserad av att få kontakter utanför Sveriges gränser? Då kanske du vill göra som jag och åka till Alicante i april och nätverka med över hundra andra personer från olika delar av Europa.

Jag var där för ett år sedan då det första eventet hölls. Vi var drygt 20 personer. Jag fick med mig två fina kontakter därifrån.

Silje från Norge och Caroline från Holland. Förutom Steinar som håller i eventet. Genom honom fick jag en förfrågan om att föreläsa på ett event i Spanien i maj.

http://tinyurl.com/alicante2017

 

Lär dig sälj från en introvert säljtränare

Sen har jag ett tips om du vill bli inspirerad att lära dig sälja bättre. Jag har träffat Kate Beeders ett par gånger och för mig sticker hon ut från mängden amerikanska affärscoacher genom att vara mycket mjukare än de andra. (Hon är en introvert säljcoach.)

Och hon vet hur viktigt ens mindset är. Hon jobbar själv med EFT med sina kunder för att hjälpa dem att komma över sina hinder.

 

http://effortlessenrollmentsecrets.com/?orid=7697&opid=17

--------------------------------------------------------------------------------

Vågar du synas

Jag var på en konferens förra veckan för egna företagare med temat Våga synas. För oss företagare är det superviktigt att våga synas. Vet andra inte om att du finns blir det svårt att få kunder. Jag har många gånger hållit mig tillbaka för att jag inte vågat kliva fram. Jag kommer ihåg mitt första nyhetsbrev. Jag förberedde mig länge och tog sats för att våga. Förväntade mig en massa svar om dåligt innehåll. Men det kom inte något sånt.

Det här var för över tio år sen och jag har gjort det ena framsteget efter det andra. Det senaste var att sluta gömma mig bakom powerpoint-bilder på mina webbinarier.

 

Du kan bryta igenom med våld, det vill säga att du gör det fast du är rädd. Men du kan också göra det på ett mjukare sätt. Om du ändrar din inställning (ditt mindset). Då behöver du inte kämpa mot dig själv. Men det är förstås lättare sagt än gjort

 

En sak jag lärde mig från min mormors tidning Hemmets Journal när jag var liten var att om man stod i en utmanande situation kunde man föreställa sig människorna runtomkring i blommiga långkalsonger. Det tricket har jag använt många gånger och det har funkat bra. De blir mer skrattretande än farligt då.

 

Men något ännu bättre är Freedom Based Mindset. En metod som väldigt snabbt löser upp de emotionella knutar som ligger bakom rädslan.

 

Anmäl dig till det här webbinariet där jag kommer att berätta om vad du behöver göra för att garanterat nå dina mål utan stress och press.

 

http://evakarinwallin.se/webbinar-fbm-21mars

Hälsningar
Evakarin Wallin

5 saker en coach måste ha för att lycka

Jag har varit i coaching-branschen i över 14 år. Jag har sett coacher komma och gå. Jag har själv tvivlat många gånger inte på att vara coach men att vara företagare. Jag har köpt kurser i desperation över att hitta en ny kunskap som skulle göra att jag hittade det magiska pillret för att komma till nästa nivå. De flest kurser gjorde jag inte klart.

Det jag har kommit fram till är att det finns fem saker som du måste ha på plats för att lyckas som coach och då spelar det ingen roll hur många coacher det finns. Vill du veta vilka de är så läs vidare. Och den viktigaste har jag lagt sist.

 

1. En intressant affärsidé.

Du måste ha en affärsidé som det finns köpare till. Och du måste presentera den på ett attraktivt sätt. Du behöver veta vad dina kunder har för problem och utmaningar. Hur de själva uttrycker sig kring sina problem.

Du behöver positionera dig, vilket innebär att du behöver bli känd för något specifikt. Det behöver inte betyda att det är allt du gör för dem. Men du behöver leda med något specifikt.

Utgå ifrån din kompetens och din erfarenhet och matcha det med din målgrupps största problem. Tala om för dem på ett attraktivt sätt hur de kan få din hjälp att lösa problemet.

Vill du läsa om de andra stegen klickar du på bilden här till höger och fyller i dina uppgifter så får du hela artikeln.